Fun Box



 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Cradle Of Filth

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
.But Home Is Nowhere.
Admin
Admin
avatar

Posts : 107748
Join date : 2009-10-13
Age : 25
Location : Home... but home is nowhere

PostSubject: Cradle Of Filth   Mon Oct 10, 2011 10:10 pm



Kredl ov Filt (engl. Cradle of Filth - kolevka prljavštine) je blek metal grupa osnovana u Safoku (Engleska) 1991. Grupu istim intezitetom prihvataju ili odbacuju slušaoci raznih žanrova blek metal muzike. Zvuk ove grupe je evoluirao od blek metala ka prefinjenijoj fuziji gotik metala, simfonijskog metala i drugih žanrova ekstremnog metala, dok su na njihove tekstove i izgled uticali gotska književnost, poezija, mitologija i horor filmovi. Grupa je ispešno raskinula sa svojim originalnim pravcem prema više mejnstrim publici (na veliko nezadovoljstvo njihovih prvih obožavalaca), a veća dostupnost ih je dovelo na naslovne stranice časopisa kao što je „Kerrang!“ ili televizije kao što su MTV, uz česte glavne zvezde na festivalima kao što su Ozfest i Daunload. Neki ljudi ih doživljavaju kao sataniste, iako njihovi tekstovi ne obiluju satanističkim referencama, a upotreba satanističke ikonografije uvek ima više šok rok doživljaj od ozbiljnih verovanja. Prema magazinu „Metal Hammer“, Kredl ov Filt je najuspešnija britanska metal grupa posle Ajron mejdena.

Diskografija:
The Principle of Evil Made Flesh (1994)
Dusk... and Her Embrace (1996)
Cruelty and the Beast (1998)
Midian (2000)
Damnation and a Day (2003)
Nymphetamine (2004)
Thornography (2006)
Godspeed on the Devil's Thunder (2008)
Darkly, Darkly, Venus Aversa (2010)

Članovi:
Dani Filth – lead vocals (1991–present)
Paul Allender – lead guitar (1992–1995, 1999–present)
James McIlroy – rhythm guitar (2003–2005, 2009–present)
Dave Pybus – bass guitar (2001–present)
Martin Marthus Škaroupka – drums (2006–present)
Caroline Campbell - Live keyboards and backing vocals (2011-present)

Nymphetamine - Her Ghost in the Fog - No Time To Cry
Back to top Go down
View user profile http://about.me/nicky6pack
 
Cradle Of Filth
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Fun Box :: Fun Box :: Muzika/Music :: A - F-
Jump to: