Fun Box



 
HomeHome  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Aerosmith

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
.But Home Is Nowhere.
Admin
Admin
avatar

Posts : 107748
Join date : 2009-10-13
Age : 25
Location : Home... but home is nowhere

PostSubject: Aerosmith    Mon Oct 10, 2011 10:09 pm



Aerosmith je američki rock sastav, često zvan "najbolji rock & roll bend Amerike".
Iako su poznati kao "zločesti dečki iz Bostona", nitko od članova benda nije iz tog grada. Njih trojica, Steven Tallarico (Tyler), Joe Perry i Tom Hamilton su se zapravo upoznali u Sunapeeu, New Hampshire kasnih 60-ih, ali nisu tada osnovali sastav. Tyler je iz Yonkersa, New York, Perry iz Hopedalea, Massachusetts i Hamilton iz New Londona, New Hampshire. 1970. njih trojica su osnovali sastav i odlučili da bi Boston, Massachusetts bio njihova idealna baza.
Gitarist Brad Whitford i bubnjar Joey Kramer su zaokružili postavu i skupina je objavila debitantski album 1973.g. Sastav je stvorio niz hard rock albuma i uživao popularnost kroz 1970-e, ali teško korištenje droga i alkohola je pridonijelo njihovom koncu. Joe Perry i Brad Whitford su napustili skupinu i period od 1979.-1984. je bio mračan za sastav, koji je nastavio s zamjenama. Međutim, 1984., uz pokušaje Joe Perryjevog menadžera, Tima Collinsa, Aerosmith je ponovno rođen. Collins je pomogao sastavu da riješi stare razmirice i ostavi se ovisnosti. Od tog trenutka Aerosmith je trijezan već 20 godina i postigao je razinu uspjeha kao i 70-ih.
Aerosmith, koji nastupa u originalnoj postavi zadnje 23 godine, je prodao 140 milijuna albuma u svijetu, 65.5 milijuna samo u SAD-u, što ih čini najprodavanijim američkim hard rock sastavom svih vremena. Također drže rekord za najviše zlatnih, platinastih i multi-platinastih albuma od svih američkih grupa. Sastav je imao 27 Top 40 hitova na mnogim ljestvicama širom svijeta, devet #1 Mainstream Rock hitova, četiri Grammy nagrade i deset glazbenih video nagrada. Primljeni su u Rock and Roll Hall of Fame 2001.g. I dalje nastavljaju s turnejama i zarađuju oko milijum dolara po koncertu. Njihova glazbena evolucija tijekom godina ih je učinila velikim inovatorima u američkom hard rocku, popu, glamu, bluesu i rapu. Inspirirali su legije rock izvođača koji su došli nakon njih. Rolling Stone magazin je rangirao Aerosmith kao broj 57 na listi 100 najvećih izvođača svih vremena. Sastav ima odanu skupinu obožavatelja, oko milijun u svijetu, poznati kao Blue Army (Plava vojska), koja se jednako proširila zadnje tri generacije. Aerosmithova dugovječnost, izdržljivost i angažiranost su im omogućili da zadrže visoku razinu popularnosti i uspjeha veći dio 40-ogodišnje karijere.

Diskografija:
1973 Aerosmith
1974 Get Your Wings
1975 Toys in the Attic
1976 Rocks
1977 Draw the Line
1979 Night in the Ruts
1982 Rock in a Hard Place
1985 Done with Mirrors
1987 Permanent Vacation
1989 Pump
1993 Get a Grip
1997 Nine Lives
2001 Just Push Play
2004 Honkin' on Bobo

Članovi:
Steven Tyler – lead vocals, harmonica, percussion (1970–present)
Joe Perry – guitar, backing vocals (1970–79, 1984–present)
Brad Whitford – guitar (1971–81, 1984–present)
Tom Hamilton – bass (1970–present)
Joey Kramer – drums, percussion (1970–present)

Dream On - I Don't Want To Miss A Thing - Crazy
Back to top Go down
View user profile http://about.me/nicky6pack
roberta_bg
Level 1
Level 1
avatar

Posts : 230
Join date : 2009-12-13

PostSubject: Re: Aerosmith    Tue Nov 15, 2011 6:46 am

obbo veomaa!! skroz su luuudii !!
Back to top Go down
View user profile
 
Aerosmith
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Fun Box :: Fun Box :: Muzika/Music :: A - F-
Jump to: